Rizotas tai šiaurės Italijos ryžių patiekalas,  turintis įvairių receptūros atmainų.

Anksčiau be „Risotto“, kaip atskiro patiekalo, buvo „Riso“, kuris skyrėsi tuo, kad ryžiai dedami ne į riebalus, o į karštą skystį.

Ryžiai dar nuo Renesanso laikų Italijoje buvo gerai žinomi ir auginami daugiausiai Po lygumoje. Žinomiausios rūšys, tinkamos ir Rizoto ruošimui: Arborio, Carnaroli Vialone. Šie ryžiai greičiau išverda ir yra kreminės spalvos.

Rizotas patiekiamas kaip ir pasta (makaronai) – gali būti tiek pirmasis patiekalas, tiek ir garnyras prie troškintų patiekalų, veršienos („Ossobuco alla milanese“). (šaltinis https://lt.wikipedia.org/wiki/Pica)

PANEVITO restorano picų asortimentas :

RISOTTO “PANEVINO” – Su krevetėmis, rūkyta šonine, brokoliais, čili, česnaku, saulėje džiovintais pomidorais, užbaigtas maskarponės sūriu ir parmežano drožlėmis

RISOTTO PORCHINI CON POLLO – Su vištiena, baravykais, maskarponės sūriu, pagardinta rukola salotomis ir parmezano drožlėmis

RISOTTO CON GAMBERI – Su karališkomis krevetėmis, šparagais, čeri pomidoriukais, čili ir parmezano drožlėmis

RISOTTO SCALLOPS – Su karališkomis krevetėmis, midijomis, jūros šukutėmis, čili, česnaku ir šafronu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *